Çiftlerin Yeni Trendi Spa Masaj Hizmeti

Masaj her ne kadar modern teknikler eklenmiş hali ile Avrupalı gibi gösterilmeye çalışılsa da Uzakdoğu’ya ait bir kültürdür. 5000 yıllık bir tarihe sahip ve halen uygulanan bazı masaj türleri Uzakdoğu masaj hizmetleri veren masaj salonu ve SPA uygulamalarında mistik yönleri ile oldukça popülerdir.

En Popüler Uzakdoğu Masaj Terapileri

  • Shiatsu: Shiatsu veya “parmak basıncı” masajı, enerji akışını artırmak için parmak ve avuç içi basıncı kullanır. Basınç gerilimi ve ağrıyı azaltmak için vücuda meridyen çizgileri boyunca belirli noktalara tatbik edilir.
  • Sıcak Taş Masajı: Bir taş masajı, ısıtılan taşları vücuda masaj yapmak için kullanır. Taşların sertliği, terapistin spesifik sorun alanlarını daha ayrıntılı çalışma veya daha derin basınçla ele almasını sağlar. Çeşitli ebat, şekil ve ağırlıktaki bazalt taşları boyunca kullanılır ve suda ısıtılır.
  • Ashiatsu: Tutarlı, derin ve lüks bir masaj sunan teknik ayak basıncını simgeler. Doğru uygulama, derin bir gevşeme sağlar ve vücudun lenfatik sistemini uyarır
  • Lomi Lomi: Vücuttaki gerginliklerin “engellenmiş” bölgelerini serbest bırakmak için nefes ve enerjinin kullanımını çeşitli masaj vuruşlarıyla birleştirir. İki el ve önkolda geniş hareketler ve geniş bir alanı kaplayan vuruşların dirsek uygulamasıdır.
  • Tui Na: Dünyanın en eski masaj ve fizik tedavisi sistemi enerji kanalları boyunca fiziksel ve duygusal sistemleri dengelemek için çeşitli vuruşlar, titretme, gerdirme ve eklem hareketleri” kullanır.
  • Akupresür: Chi’nin temel konseptini kullanır. Meridyenler denilen çizgileri izleyerek vücuda akan enerjiyi yönlendirir, iyileştirme noktalarına kademeli olarak basmak için parmakları kullanan eski bir iyileştirme sanatıdır.
  • Thai: Geleneksel tıbbi formunda Nuad bo-Rarn olarak da bilinen Tai masajı, insan vücudunun, zihninin ve ruhunun tedavisine dayanan bir masaj terapisi türüdür, enerji yollarını temizleme kabiliyeti ile ünlüdür.

Usui Reiki: Manevi, titreşimsel, nazik ve güvenli bir şifa uygulamasıdır. Reiki fiziksel manipülasyon veya herhangi bir maddenin yutulması veya uygulanmasını içermez, ancak bedeni çevreleyen ve içine nüfuz eden ince titreşim alanıyla çalışır.  Reiki Japoncadaki “evrensel yaşam enerjisi” anlamına gelir ve Reiki uygulayıcıları, fiziksel, duygusal ve ruhsal düzeyde enerji akışının sorunlarını algılamak ve hafifletmek için eğitilirler.

Leave a Reply

DMCA.com Protection Status