Gebelikte Masajın Önemi

GEBELİKTE HAMİLE MASAJI

Hamilelik, bayanların hayatının en unutulmaz anlarını yaşadığı dönemlerden biridir. Başlangıçta oldukça rahat geçebilen hamilelik süreci, kilo almaya başladıkça ve doğum yaklaştıkça bazı sorunlar yaratabilir. Bu sorunları ortadan kaldırmak için gerek doğum öncesi gerekse doğum sonrası uygulanan hamilelik masajı vardır. Bu masaj, gerek duyulan zamanda, görülen sorunları ortadan kaldırmak amacı ile yapılır. Masözler hizmette kaliteli ve profesyonel olarak yaklaşmaktadır.

Hamilelik Masajı Nedir?

Hamilelik masajı, gebelik sırasında oluşan hem fiziksel hem de ruhsal problemleri ortadan kaldırmak için uygulanan ancak çokta yaygınlaşamamış bir masaj türüdür. Bu masaj sayesinde oluşan problemler en aza indirilmekte ve hatta yok edilebilmektedir. İstanbul evde kaliteli ucuz masaj deneyimini temiz ve hijyenik masaj salonlarında yaşayın.

Hamilelik Masajı Ne İçin Yapılır?

Hamilelik dönemi, bayanların hormon dengesinden kaynaklanan, oldukça duygusal yaşadıkları bir dönemdir. Hemen her şeye ağlayabilme ve üzülebilme reaksiyonları gösterebilirler. Böyle durumları ortadan kaldırmak ve annenin kendisini dinlenmiş ve rahatlamış hissetmesi için yapılır. Aynı zamanda kilo almayla birlikte oluşan sırt ve bel ağrılarını hafifletmek, şişen el ve ayaklardaki ödemi atmak aynı zamanda bacaktaki ağrıları azaltmak, dindirmek için yapılır.

Hamilelik Masajı Faydaları Nelerdir?

Bacakta oluşan krampları azaltır,
Kaşıntı ile oluşmaya başlayan cilt çatlaklarını durdurur,
Basur ve varisleri tedavi eder,
Kilo alımıyla oluşan sırt ve bel ağrılarını dindirir,
Ayak veya bacaktaki şişmeleri yok eder,
Mide yanması, hazımsızlık gibi problemleri azaltır,
Selülit oluşmasını engeller,
Doğum sonrası oluşabilecek fiziksel ve ruhsal problemleri minimuma indirir,
Hamilelik Masajı Nasıl Yapılır?

Gebelikte hamilelik masajı uygulanırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, annenin karnına masaj uygulanmamasıdır. Diğer sorunları yok etmek için, anne yan veya sırtüstü uzandırılır. Vücudumuzun üst kısmı, yattığımız yer ile 45 derecelik bir açı oluşturmalıdır. Bu sebeple başın altına yastık konulur. Ardından ağrının veya problemin bulunduğu noktaya masaj yapılmaya başlanır. Bu bölge bacaklar ise, bir masaj yağı ile ayak parmaklarından başlayarak tüm bacağa yağ sürülür ve yavaş hareketler ile ovmaya başlanır. Eğer ağrı sırt veya belde ise anne yan yatırılarak masaj yağı ile yumuşak ve ritmik hareketler ile masaja başlanır. Bu masaj esnasında bölgedeki kan dolaşımı hızlandığından ağrılar azalmaya ve doku yenilenmeye başlar.

Hamilelik masajı ile anne hissettiği duygusal yoğunluktan kurtulmak ile beraber kendini zirveye ulaşmış hisseder ve ağrılarından kurtulur. Mutlu son masaj deneyimini ucuz ve kaliteli yaptırın.

Leave a Reply

DMCA.com Protection Status