Thai Masajı Nasıl Yapılır

Thai Masajı Nedir?

Thai masajı doğu tıbbında kullanılan bir beden terapisidir, geleneksel ismi Nuad_Bo-Rarn’ Chi olarak bilinir. Yaşam enerjisinin bedenin içinden geçen nadi kanalları boyunca akışı bedenimizin elektromanyetik alanındaki dengeyi sağlar, bu dengenin korunması ve güçlendirilmesi için pek çok yöntem vardır. Thai masajı da bunlardan biridir.

Thai Masajı Ne İçin Yapılır?

Beden, zihin ve manyetik alanımızın bütünlüğü amacıyla yapılır. Thai masajında vücudun enerji kanallarından akan enerjinin serbest kalması için yavaşça, ritmik basınç ve germe dokunuşları ile yapılır. Nadi kanalları “sen” olarak da adlandırılır. Vücutta 70 bin üzerinde nadi kanalı vardır. Thai masajı ile en önemli olduğu düşünülen on enerji kanalı boyunca avuiçleri, ayak ve dirsekler kullanılarak basınç ve germe uygulamaları ile masaj uygulaması yapılır. Bu germe işlemlerinde Yoga asanaları da thai masajında kullanılır. Thai masajı nerede yapılır denildiğinde ilk akla gelen rahatlatıcı bir ortam ve profesyonel bir salon akla gelir.

Thai Masajı Faydaları Nelerdir?

Vücudun enerji kanallarındaki akış yaşam enerjimizin dengede olabilmesi için önemlidir. Thai masajı faydaları yüksek, bilinen en iyi yaşam enerjisi yükselten uygulamalardan biridir.

Thai Masajı Nasıl Yapılır ?

Masaj yapılan kişi sırtüstü, her iki yana uzanarak, yüzükoyun ve oturarak masaj uygulamalarını alır. Bağ dokularının gelişmesi için özel duruşlar seçilir ve masajda hareket akışı hiç kesintisiz devam eder. Thai masajının kuzey masajı ve güney masajı olarak ikiye ayrıldığı görülür. Daha yumuşak olan kuzey stilinin ismi Chiangmai, akışın daha hızlı olduğu güney stiline Bangkok ismi verilir. Thai masajı fiyatı bu uygulamaların türüne ve uzunluğuna göre değişir.

Leave a Reply

DMCA.com Protection Status